Selecteer een pagina

TDG FAQ

Mijn website is opeens offline

Soms kan het zijn dat de webhosting even haar webservers aan het her-opstarten zijn. Blijkt na een halfuur de website nog steeds offline te zijn, neem dan contact met ons op.

Soms is het een wit scherm of krijg je een 501, 503 melding in de browser te zien. Indien je een 404 melding krijgt, neem dan direct contact met ons op.

Wat is G-Suite en Office 365?

G-Suite is een externe emaildienst van Google en Office 365 van Microsoft. Met deze diensten kun je jouw domeinnaam email bij jouw hostingprovider vervangen. Neem contact met ons op mocht je overwegen deze overstap te maken.

Wat is een SSL Certificaat?

SSL (Secure Sockets Layer) zorgt voor een encryptie (HTTPS verbinding) tussen de browser van een websitebezoeker en de server waar de website op draait. De SSL-verbinding zorgt ervoor dat alle data van bezoekers, zoals wachtwoorden, betaal- en persoonsgegevens et cetera versleuteld worden verzonden. Hierdoor blijven deze gegevens geheim voor kwaadwillenden.

Om gebruik te maken van SSL is een SSL certificaat nodig. Je herkent een website met SSL aan het voorvoegsel HTTPS in plaats van HTTP en het (groene) slotje in de URL balk. Er bestaan verschillende SSL certificaten, welk certificaat voor jou het meest geschikt is hangt af van je eisen en het type website. Neem contact met ons op zodat wij dit voor jouw bestellen en instellen.

Bij mijn website staat niet veilig

Dit maken we soms ook een dag mee, dit kan dan net het moment zijn dat de webshoting provider een migratie aan het uitvoeren is of juist deze certificaten aan het vernieuwen zijn. Neem in dit geval altijd direct contact op met jouw hosting provider.

Wat is PHP?

PHP staat voor Hypertext Preprocessor en het is een soort van programmeer taal voor het maken van dynamische webpagina’s. De taal wordt heel veel gebruikt, het ligt aan de basis van bijvoorbeeld WordPress, Joomla CMS, maar ook Facebook maakt gebruik van deze taal. Als gebruiker zal soms de term PHP version version not up to date zichtbaar zijn in de beheer omgeving van jouw website. Neem in dit geval contact met ons op zodat wij hier naar kunnen kijken.

Is mijn PHP Versie wel up to date?

Meestal zie je in jouw beheer omgeving van jouw website dat jouw PHP versie niet up to date is, neem in dat geval even contact met ons op. Op dit moment draaien de meeste sites op PHP 7, soms komen wij nog websites tegen die op PHP 5 draaien, dit raden wij niet aan ivm performance en security van jouw website.

Hoe kan ik mijn eigen website beheren?

Als het goed is heb je dit van ons verkregen bij de overdacht van jouw website. Neem support contact met ons op mocht je deze niet meer vinden in jouw archief.

Waar kan ik inloggen voor mijn webmail?

Webmail is afhankelijk van welke hosting provider je gebruik maakt. Meestal is dit webmail.jouwdomeinnaam.nl. De inlog gegevens heb je uiteraard wel nodig om in te kunnen loggen. Mocht je deze gegevens kwijt zijn of niet meer het juiste adres hebben? Neem dan contact met ons op zodat wij dit indien nodig vernieuwen.

Hoe kan ik mijn browser cache legen?

Soms kan jouw browser verouderde plaatjes of tekst vasthouden. Dit komt ten goede van de snelheid van jouw website, maar kan soms na het vernieuwen niet direct opgepakt worden door jouw webbrowser. Om jouw browser cache te legen is afhankelijk van welke browser je gebruik maakt. Hieronder een lijstje met de meest bekende browser.

Google Chrome:
Naar instellingen en kies voor clear browsing data.

Internet Explorer:
Ga naar instellingen, klik op browsegegevens wissen, cache en plaatjes, selecteer cookies en opgeslagen websitegegevens en klik op wissen.

Safari:
Klik op safari en klik op clear history

Mozilla Firefox: Ga naar het menu en kies opties, selecteer geschiedenis, kies browser geschiedenis en vink cache aan. 

Staat uw internetbrowser er niet bij? Of zijn de instellingen tussentijds gewijzigd? Gebruik dan de help- of zoekfunctie van uw internetbrowser of neem contact met ons op.